FOLLOW ME.......... T.Q

DAN HARI MALAYSIA UCAPAN IKLAS DARI 9W2PHJ/PRPHJ

Ahad, 3 Mei 2009

Perkelahan keluarga V22: Semakin dekat - Semakin erat

(Sebahagian daripada peserta yang sempat bergambar diakhir majlis tersebut)

Gabungan Rakan Radio Amatur&Reakreasi Perak Tengah (GRAPET) telah berjaya menemukan dua pihak pada majlis perkelahan keluarga V22 di Taman Lipur, Ulu Kenas, Kuala Kangsar pada 2hb Mei 2009 lalu.

Program perkelahan itu adalah julongkalinya diadakan untuk menemukan rakan-rakan RA serta keluarga masing-masing dengan temanya " Semakin dekat - Semakin erat".

Perkelahan itu telah menemuikan rakan-rakan RA yang tidak pernah bersua muka kecuali semasa ber QSO di udara sahaja.

(Dj Puteri Aida sedang menyediakan masakan mee hailam)

Sementara XYL dan harmoni mereka juga berkesempatan beramah mesra serta berkenalan dengan keluarga RA masing-masing disamping membawa bermacam-macam juadah dan makanan untuk dinikmati bersama.
( DJ OLIN menyelenggarakan acara permainan kanak-kanak di perkelahan itu)

Sebanyak 7 stesen bersama keluarga berkesempatan menghadiri perkelahan tersebut iaitu; 9W2 PHJ, 9W2IPT, 9W2DJJ, 9W2 KMR, 9W2 LES, 9W2 DKK dan 9W2 ULA.

Manakala RADIOKITA (stesen Radio Internet) menurunkan 3 Djnya untuk bersama-sama pada majlis itu ialah; DJ Puteri Aida, Dj Olin dan DJ Langkawi.

(Peserta permainan katogeri harmoni sedang beratur untuk mengambil bahagian )

7 acara permainan telah disusun yang melibatkan rakan-rakan RA, XYL dan juga harmoni menambahkan lagi kemeriahan serta kenangan indah yang tidak dapat dilupakan menjadikannya terpahat di hati masing-masing.
( 9W2 IPT menyampaikan hadiah kepada pemenang)

Diantara acara permainan yang berlangsung itu, Pertandingan Dat, Mencari harta karun, lelong barangan, pertandingan menyelam lama dan cabutan bertuah manakala hadiah-hadiah telah disampaikan oleh stesen-stesen yang hadir serta XYL masing-masing kepada peserta yang berjaya dalam permainan tersebut.

Para perserta perkelahan tersebut juga dapat menikmati dan merasai keenakan ikan tengas yang baru ditangkap oleh sekumpuluan 3 stesen 9W2 PHJ, 9W2 DJJ dan 9W2DKK di sekitar lata yang berhampir (Ikan tengas sudah senonim dengan GRAPET ) di lata yang berhampiran.

(9W2 DKK membakar Ikan Tengas yang dapat ditangkap pada hari tersebut)

Walaupun hujan telah turun pada tengah hari tersebut tidak menghalang kerancakan perkelahan itu yang berakhir pada jam 3 petang.


(Waktu makan .........)


(Sebahagian makanan yang disajikan diperkelahan tersebut)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan